FREE SHIPPING ON ALL BUSHNELL PRODUCTS

Што е висок динамички опсег (HDR)?Како работат HDR камерите?

Што е висок динамички опсег (HDR)?

Динамичкиот опсег на сликата е разликата помеѓу нејзините најтемни и најсветли тонови (обично чисто црно и чисто бело).Кога спектралниот опсег на сцената го надминува динамичкиот опсег на фотоапаратот, снимениот објект се белее на излезната слика.Потемните области на сцената исто така ќе изгледаат потемни.Деталите на сликата е тешко да се доловат на двата краја на овој спектар.Режимот HDR снима слики и видео без да жртвува детали и во светли и во темни области на сцената.

 

Како функционира HDR камерата?

HDR сликите обично се создаваат со фотографирање на иста сцена три пати, секоја со различна брзина на блендата.Сензорот за слика потоа ја спојува целата слика заедно со комбинирање на сите фотографии.Ова придонесува за создавање слика што наликува на она што го гледа човечкото око.По снимањето слика или серија слики, оваа активност по обработката ги комбинира и го прилагодува контрастот со една решетка и брзина на блендата за да произведе HDR слика.

WechatIMG2167

 

Кога треба да користите HDR камери?

HDR камерите се дизајнирани да снимаат висококвалитетни слики во ситуации со слаба осветленост.Без разлика дали светлото е светло или слабо.

WechatIMG2168

Модул за камера Ronghua HDR

WechatIMG2170

Ронгхуа, е производител специјализиран за истражување и развој, прилагодување, производство, продажба и сервис на модули за фотоапарати, модули за USB камери, леќи и други производи. Доколку сте заинтересирани да не контактирате, ве молиме:
+86 135 9020 6596
+86 755 2381 6381
mia@ronghuayxf.com
www.ronghuayxf.com


Време на објавување: јануари-09-2023 година